• Xaton heeft een kantoorgebouw met potentie, een goede basis aan spullen én creatieve mensen. Ideale ingrediënten voor een succesvol stylingproject. Met opruimen en verplaatsen was de eerste stap gezet. Mstyling hielp vervolgens met de keuze voor elementen die de gehele werkomgeving uitstraling en persoonlijke behaaglijkheid gaven. Van gedurfde pixels op de vloer van de boardroom, vloerkleden en iXXi fotowanden (met prachtige foto’s van een reislustige medewerker). Tot pepermixen op tafel, waar het internationale Xaton team samen curry’s, Goulash en Hollandse broodjes kaas eet.


  • Tijdens de kennismaking tussen Xaton en Mstyling viel de persoonlijke stijl van de mensen op de werkvloer op: eigentijds en creatief; comfortabel en informeel; met mannen in de meerderheid. Dit stijlbeeld werd een van de uitgangspunten voor het stylingplan voor Xaton. Het werd bijvoorbeeld vertaald naar de vloerbedekking en een jeansblauwe wand. En het bepaalde de keuze voor zitmeubilair. Van stoere stoelen met ‘eigenwijze’ pootjes tot een loungebank met kussens. Het beeld van de nieuwe styling + de Xaton mannen lijkt wel aardig te passen.


  • Een kop koffie met een collega. Of een klant. Samen lunchen in een aantrekkelijke omgeving. Met zijn allen of juist met z’n tweeën apart. Even met de laptop werken in een andere sfeer. Company lunch meeting. Vrijdagmiddag borrel. Het kan allemaal in het Xaton Café. Een aan de werkvloer grenzende open ruimte, die eigenlijk niet werd gebruikt, werd door Mstyling multifunctioneel en sfeervol gemaakt. Met een mix van bestaand en nieuw meubilair. En bovendien met facilitaire oplossingen zoals een garderobe, pantry en opslagruimte.


  • Voor Xaton’s grote open Team Area met werkplekclusters stelde Mstyling personal boxing voor. Iedereen zijn eigen spullen bij elkaar, clean desk en geen losse rommel meer in de open kasten. Die kasten werden bovendien een kwartslag gedraaid, waardoor meer visuele rust ontstond op de werkplekken en op de gehele afdeling. De verzameling van namen op de boxen geeft een leuke toevoeging aan de beleving van de ruimte. Nog een voorbeeld van praktische upgrade in stijl: een grote kast als Service Point met printers, papier en meer. Alles netjes opgeborgen in decoratieve dozen en kistjes.


  • De beste ideeën ontstaan vaak in een vrije en inspirerende omgeving. Daarom kunnen de Xatonites naast een bureauwerkplek ook bewust kiezen voor andere ruimten met afwisselende sferen. Bijvoorbeeld concentreren, skypen of samenwerken ‘op de dansvloer’ van ruimte The Floor. En in The Basement maakt een potje tafelvoetbal of poolen ze los. Mstyling richtte de kelder met minimale middelen in. Outlet tapijttegels en gekleurde tube lights geven sfeer aan deze ‘homebase’, waar ‘s avonds pizza wordt gegeten en wordt gejammed. En waar collegialiteit en vriendschap kunnen groeien.


  • Vleugel aan vleugel samenwerken in The Wing. Laid back lezen of ontmoeten in The Lobby. De Indiase god Ganesha (die zijn zegen geeft over alle nieuwe dingen die je onderneemt en als link naar de Xaton vestiging in India) in de werkruimte waar het management vaak te vinden is. Het zijn voorbeelden van styling met inhoudelijke betekenis, afgestemd op het functioneren van de mensen die er werken. Waarbij diversiteit in stijlen binnen één werkomgeving toch een kloppend geheel kan zijn. Net zoals het Xaton team waarbinnen iedereen zijn eigen rol, talent én smaak heeft.